Spa by us

 

ytliga blodkärl

 

Olika typer av rodnad i ansiktet kan vara besvärande och jobbigt för många människor. Vi nordbor med ljusa hudyper, blir lätt röda i ansiktet vid ansträngning, värme och kyla. För vissa kan det vara ett så stort problem, att de inte kan ha ett stort socialt umgänge, tala inför andra människor eller alltid behöva ha polotröja på viktiga möten.

Andra har hudsjukdomar som akne och rosacea, vilket gör huden röd. Att alltid behöva täcka rodnaden med tonvis av smink och aldrig kunna gå utan, resulterar i att många kommer till mig i ett sista desperat försök att få bukt med sitt problem.

Anledningen till rodnaden, är att kärlen på ett eller annat sätt vidgas. En pulshöjande aktivitet eller nervositet ökar cirkulationen i kroppen och blodet pumpas ut i kärlen. I ansiktet har vi små tunna kärl, som fylls med blod som sedan lyser upp på hudytan. Med IPL – intensiv pulsat ljus, kan vi reducera de små fina kärlen och på så sätt blir det inte lika många som fylls med blod. Detta gör att rodnaden inte kommer lika snabbt och när den väl kommer, blir vi inte lika röda som tidigare.

 

IPL –  ljuset  går igenom huden och koagulerar kärlet med ljusets värme. Det ombildas till en slaggprodukt som sedan kroppen tar hand om och transporterar ut via lymfsystemet. Efter ett antal behandlingar har kärlen reducerats så pass, att de flesta upplever att huden blir mindre röd. Resultatet är såklart individuellt.

 

En näsa och kinder som lätt blir röda av kyla, behandlas också enklast med IPL. Effekten kommer inte på en gång, utan kan först synas efter tre veckor. Därför rekommenderar vi ca 2 – 5 behandlingar beroende på område, hur mycket kärl du har och det individuella resultatet. Den största bidragande orsaken till vidgade ytliga blodkärl är ärftlighet, väder och vind, men mestadels solen. För mycket sol på ljusa hudtyper, ökar risken för vidgade ytliga blodkärl.

 

Det går även att behandla ett såkallat eldsmärke som är en medfödd förändring som består av små blodkärl som står vidgade hela tiden. Dessa går att behandla med IPL och man får fantastiska resultat. De behandlas precis på samma sätt som ”vanliga kärl” fast med mycket högre inställningar och starkare ljus, för att beskriva det enkelt. Det krävs oftast många fler behandlingar och de kan ha mer besvär i form av svullnad och hetta efter behandlingen, än vid andra kärlbehandlingar.

 

Rosacea är en annan typ av rodnad i ansiktet som orsakas av en inflammation i kärlen. Med IPL kan vi även här reducera kärlen, vilket medför att dessa personer får mindre vätskeliknande utslag och därmed också mindre röda. IPL ger huden en jämnare ton i ansiktet, dämpar rodnad efter akne och Rosacea samt hjälper personer som lätt rodnar till att inte bli lika röda.

 

Hur ofta:

behandlingarna görs med ca 4 veckors mellanrum för att huden ska kunna återhämta sig ordentligt och så man kan se resultatet av den föregående behandlingen

 

Innan:

tänk på att inte vara solbränd. Desto vitare hy desto bättre resultat.

 

Efter :

Huden känns lite varm, likt en solsveda och vara mer röd än normalt. Huden kan också bli lite svullen, men det försvinner efter någon timme.

 

Man kan aldrig garantera att ett kärl försvinner, men som regel får man en avsevärd förbättring. På små kärl får man ett snabbare resultat än på grövre och behandlingar i ansiktet ger ofta väldigt fina resultat.

 

Priser

Enstaka kärl 900:-
Mindre område 1500:-
Stort område 2000:-