Spa by us

 

Permanent hårborttagning

 

Priser

Överläpp 800 :-
Haka 1100 :-
Överläpp och haka 1400 :-
Kinder 1200:-
Armhålor 1100 :-
Bikini från 1600 :-
Braziliansk 2600 :-
Halva ben (lår eller underben) 3000 :-
Hela ben 5500 :-
Hela ben inkl. bikini 6500 :-
Hela armar 2500 :-
Underarmar 1700 :-
Magsträng 800 :-
Mage/ Bröst/ Halv rygg 2500 :-
Mage & Bröst 4000:-
Nacke / Svank/ Axlar eller Skuldra 1100 :-
Hel Rygg 4000 :-

 

En gelé appliceras på det område som ska behandlas för att fukta det yttersta hudlagret och för att koncentrera ljuset till behandlingsområdet. Varje gång ljuset avfyras behandlas en yta av 1×2 cm. Hela den ytan som man vill avlägsna hår på behandlas vid ett behandlingstillfälle. Tiden det tar varierar beroende på hur stort området är. Det känns som ett stick och lite varmt.
 
Det kommer att dröja ett tag innan håren börjar lossa och falla av, hur lång tid det tar är individuellt och kan variera från gång till gång. Från några dagar upp till 4 veckor kan det ta. Det går bra att försiktigt känna på håren med en pincett efter behandlingen. Du skall inte rycka ur håren utan känna med lätt hand om de lossar från huden eller inte. Ofta lossar håren direkt, men det är lika vanligt att man får vänta ca 2 veckor. Då har koaglen som bildats i hårsäcken mjukats upp och håret lossar. Denna koagulering av proteinerna håller kvar hårstrået i huden om man inte direkt lossar på håren manuellt dvs. de hår som kommer ut ur huden lätt. Alla andra hår skall sitta kvar i huden inför eventuell efterkontroll eller till nästa behandlingstillfälle. Enkelt förklarat är det ljusstrålen som söker sig ner i vävnaden och når det mål den är avsedd för. I de fall man vill ta bort hår, så är det melaninet i hårsäcken som absorberar ljuset som sedan omvandlas till värme. Värme runt 70ºC förstör hårsäcken så att ett nytt hår inte kan återbildas.
 
Du bör räkna med att det vanligtvis krävs mellan 6 till 10 behandlingstillfällen för att bli av med håren permanent, men det är individuellt. En mans skägg kan kräva 15 behandlingar pga den kraftiga hårväxten. Samt att ansiktsbehåring tar även det några fler behandlingar än kroppen. Hårets växtfas är en avgörande faktor för resultatet av behandlingen och det är ca 30% av de synligt växande håren som försvinner efter varje behandlingstillfälle. Det är ungefär det antalet av kroppsbehåringen som är i växande fas, men kan variera från person till person. Även hårfärg och hårets tjocklek är av betydelse, ju mörkare och ju grövre håren är, desto snabbare uppnås ett tillfredsställande resultat.

 

Hur ofta?
Området där hårväxten skall avlägsnas bör behandlas kontinuerligt. Efter 6 veckor är det dags igen de första gångerna. Det kan variera från område på kroppen och person. Ju fler behandlingar man gjort desto längre tid kan det krävas mellan behandlingstillfällena men ca 6 – 8 veckor mellan gångerna.

 

Innan behandlingen:

Eftersom ljusmetoder går ut på att det ska finnas hår i hårsäckarna ska man inte vaxa eller rycka bort hår minst 4 veckor innan behandling. Man ska även undvika sol och solarium två veckor innan. Huden ska vara så ljus som möjligt. Håren skall rakas eller klippas kort och vara max ca 1-2 mm på behandlingsdagen. Innan man rakar området brukar man ta en digitalbild, för att dokumentera hur hårväxten är innan behandling. Sedan följer man upp med bilder mellan behandlingstillfällena.

 

Efter behandlingen:

Man ska inte utsätta det behandlade hudområdet för starkt solljus i två veckor. Det är bra att lugna ner huden med kylbalsam eller Aloe Vera gelé, om huden känns irriterad. Detta bör man göra direkt efter behandlingen så att eventuell värmeutveckling inte skall spridas. Preparaten skall ligga på huden tills värmen avtagit och skall strykas på i ett tjockt lager, vid behov upprepade gånger.

 

Vissa personer ser ut precis som de gjorde i huden innan behandlingen påbörjades, utan ens en rodnad. Vissa personer får en lätt rodnad. Vanligt är att man blir rödprickig, en värmeutveckling uppstår runt varje hårsäck, där håren finns blir det rött. Detta lägger sig efter några minuter till någon timme.