Spa by us

 

kosmetisk tatuering

 
Tänk att vakna varje morgon med perfekta ögonbryn och en öppnare blick. Det kan bli möjligt med hjälp av en kosmetisk tatuering.
 
Val av teknik beror på vilket resultat du vill ha. Du kan både förbättra dina naturliga bryn eller få en helt ny form. Ditt första besök hos oss är alltid en konsultation där du och Linn går igenom färg och form så att du känner dig trygg och nöjd med din nya look.
 
Linn Rojas Ribbhagen jobbar med stråteknik sk ” 3 D” bryn och hon använder sig av det svenska säkra pigmentet Bevaro som är godkänt av Livsmedelsverket.
 
Bevaro`s pigment är inte lika flyktiga som en del andra pigment kan vara, vilket gör att färgen aldrig ändras i huden, utan den bleks ner med tiden och håller i ca 2-3 år, så inga rosa eller blå bryn när det har gått ett par år.
 
Vi jobbar med Bevaro tatueringsmaskin som är tillverkad i Tyskland samt sterila engångsnålar i kirurgiskt stål och engångsmaterial. Vi är godkända av miljö och hälsa.
 
Linn är utbildad av Katarina Jochem från Skönhetskliniken, Göteborg. Katarina har jobbat med kosmetisk tatuering sedan 17 år tillbaks och det är även hon som har tagit fram Bevaro`s pigment. Linn har jobbat som hudterapeut sedan 2000 och är SHR-ansluten och Cidesco- diplomerad. Hennes specialitet sedan tidigare har varit formning och färgning av bryn och är en mycket noggrann terapeut.
 
Innan din behandling vill vi att en konsultation bokas upp för att vi i lugn och ro kan gå igenom behandlingens utförande, se till att det inte finns några eventuella kontraindikationer och komma fram till färg och form som passar dig och svara på eventuella frågor och funderingar.
 

  
En tatuerad eyeliner ger illusionen av en tätare frans och en djupare blick. Du väljer själv om du bara vill markera dina ögonfransar, eller om du vill ha en permanent välgjord makeup.
 
En konsultation kostar 200:- och det dras av vid behandlingstillfället.
 
Ögonbryn 5000:-

Eyeliner 2500:-

Lipliner 2500:-

Ett återbesök inom 6 veckor ingår alltid.

Återbesök efter år 1 bryn 2000:-

Återbesök efter år 2 bryn 3500:-

Återbesök efter 3 år – nypris

 

Att tänka på inför din behandling:

Kontraindikationer för kosmetisk micropigmentering

Ibland kan tyvärr inte en behandling utföras och dessa är några av tillstånden:
 
Gravid/ ammande, blodsjukdom (HIV / Hepatit ), blödarsjuka, epilepsi, pågående sjukdomstillstånd, öppen/sårig/ eksem hy i området, minderårig( 18-års gräns), hjärtsjukdom, diabetes (vid ok från läkare och läkarintyg kan personer med hjärtsjukdom eller diabetes behandlas), antibiotika resistens (MRSA), lätt för att utveckla keloida ärr, blommande herpes (vid lipliner, kan bryta ut 3 dagar efter vid bryntatuering/eyeliner och kan då förbehandlas eller börja behandla samma dag samt 5 dagar efter i förebyggande syfte).
 

Innan behandling ska utföras

Ej nyfärgade bryn/ fransar (vid eyeliner) senast 1 vecka innan.
Ej lösfransar vid tatuering av eyeliner.
Undvika alkohol, smärtstillande med acetylsalicylsyra då det tunnar ut blodet och gör att man blöder lättare (treo, bamyl, magnecyl, aspirin ) eller inflammationshämmande (ipren, voltaren) minst tre dagar innan.
Om du är allergiker gör vi ett pricktest veckan innan.
Botox/fillers / starkare kemisk peeling ej senare än tre veckor innan i området.
Ej solbränd hud, undvik sol 24 timmar innan. Ej Omega 3/ E- vitamintillskott (bleker pigmentet snabbare).
 

Efter behandling – tills den tunna skorpan har läkt (ca 7 dagar):

Ingen make-up vid området.
Undvik bastu, hård träning där du svettas mycket, poolbad
Duscha ej med varmt ångande vatten direkt i ansiktet, använd ljummet vatten vid avtvätt och torka försiktigt med handduk.
Peela ej ansiktet vid området.
ingen vaxning/ dermapen/kemisk peel/ipl vid området.
Smörj in med medföljande salva/ bephanten tills det läkt ut
Ingen sol upp till 6 månader efter (bleker, använd solstift om det är vår/sommar)
Ingen salva på efter tatuering av eyeliner!