Spa by us

 

IPL

 

IPL – Intensiv Pulsat Ljus är ett bredspektrat ljus med flera våglängder, som genom rätt filtrering, energi och hastighet, värmer upp vävnaden och påverkar hårväxt, hudens struktur (rynkor, linjer) och färg (pigmentfläckar och röda kärl)

 
IPL passar Dig som:

* vill minska rodnader få bort ytliga kärl

* vill minska bruna pigmentfläckar, åldersfläckar och solskador

* vill få mindre porer

* få bort hår permanent

 

De olika ljusen behöver ett upptagningsämne som melanin, hemoglobin eller vatten för att kunna fungera. Ljuset passerar hudytan, som då omvandlas till värme. Det sprider sig sedan i dermis och söker sig, beroende på inställning, till blodkärl, (hemoglobin) hårfoliklar, pigmentfläckar (melanin) och kollagen (vatten).

Har vi för höga inställningar på maskinen när vi behandlar en kund med mycket pigment i huden, finns det risk för att ljuset tar tag i pigmentet på hudytan. Huden bränns då med 70 graders värme, vilket kan ge fula märken som tar lång tid att försvinna. Är man solbränd, ökar också risken för att bli bränd, då pigmentet är aktiverat på hudytan.

De personer som lämpar sig bäst för dessa behandlingar är hudtyp ett till fyra. I vissa fall säger vi helt nej till behandling och det gäller om kunden tar mediciner de blir ljuskänslig av. Tertracyklin, annan antibiotika, kortison och Roaccutan, är några exempel. Vid behandling av kärl i ansiktet och ben är blodförtunnande medicin, inte att rekommendera. Graviditet och amning är också en kontraindikation.

 

Hur fungerar en IPL behandling?
Ett brett spektrum av ljus sänds genom IPL handstycket genom en liten och transparent ljusledare som placeras varsamt över din hud. Ljuset penetrerar in i vävnaden och absorberas antingen av blodet vid behandling vaskulärt eller av melaninet vid behandling av pigmenteringar i huden. Kroppens naturliga processer tar sedan bort den skadade vävnaden, vilket ger huden en jämnare struktur och ton samt ett yngre utseende.

 
Var på kroppen kan IPL användas?
IPL kan användas för att behandla en rad olika områden på kroppen och ansiktet. Beroende på vad du vill behandla ställs maskinen in på olika sätt samt olika munstycken används.

 
Hur är en behandling med IPL?
Det appliceras först en kall gel på området som ska behandlas och du blir erbjuden ett par skyddande glasögon för att undvika att dina ögon påverkas av det starka ljuset. Ljuspulserna appliceras på området som ska behandlas och du kan känna ett lätt stickande. En behandling tar ca 20 minuter beroende på område som ska behandlas.
 

IPL behandlingen ges vanligtvis i en serie om fyra till sex sessioner. Du kommer att märka en gradvis förbättring som normalt leder till utmärkta resultat på lång sikt. Ett resultat du kan uppnå genom en behandling med mycket låg risk och minimal återhämtningstid.