Spa by us


blogg

Topp 10 bästa spa i Stockholm

Skrivet den 20 augusti, 2018

Vi är ärade att ha blivit omnämnda i Heidi Rovens topp 10 lista på Stockholms bästa spa som publicerades idag i Expressens online magasin –  allt om resa.

 

Ett utdrag från texten är:

10. Spa By Us

Skönhetssalong med spakänsla på Östermalm som passar när man inte hinner ägna en heldag på spa.

Här kan man boka det mesta i behandlingsväg från topp till tå. Avkopplande klassiker finns på menyn men deras styrka ligger framför allt i de estetiska behandlingarna. Tv-stjärnor och andra med höga krav bokar gärna in sig för avancerad hudvård som ger slät hy med fin lyster och jämn hudton, eller för att få perfekta fransar och bryn.

Läs hela artikeln här

Circadia är äntligen här!

Skrivet den 23 december, 2017

Nu i januari lanserar vi några nya behandlingar från vårt nya favorit märke – Circadia.

Circadia är framtaget av en amerikansk läkare Dr Pugliese som spenderat flera år att forska om huden och hudens åldrande. Filosofin bakom Circadia – Circadian rythms/ dygnsrytmen är hur olika cellerna fungerar på dagen och på natten och hur vi med hjälp av rätt hudvård kan maximera effekterna av vår hemmavårds produkter. Under dagen exponeras vi för olika miljöföroreningar samt UV strålar som långsamt bryter ner DNAt i huden. På dagen ska man därför ha på sig produkter som hjälper till att skydda och stärka huden medan på natten ska hudvården jobba regenererande och läkande. I Circadia finns det tex 4 olika retinol produkter (Avitamin) som är bevisade en av de mest aktiva ingredienser inom antiage och hudföryngring, men dom har även en kräm som utvecklar sig som en retinol i huden för alla som är gravida/ ammande eller för någon annan anledning inte kan använda retinol. Detta är bara ett litet utdrag ur deras fantastiska produktsortiment!

I behandlingsväg har vi ett flertal spännande behandlingar som jag tycker att du ska prova dig igenom. Speciellt nu i gråa januari behöver huden extra mycket lyster och fukt.

Varför inte prova en Cocoa Enzyme peel med mjölksyra pensling? Den ger direkt effekt och gör att huden strålar. Om du har ätit osunt och känner att huden behöver lugnas kanske från utbrott (finnar & plitor) eller blossighet om du åkt skidor då borde du prova på kombinationen Cocoa enzyme m mjölksyra i kombination med Oxygen RX. Oxygen RX jobbar både kärlsammandragande och  är extremt lugnande så den passar en rosacea hud, eller en reaktiv hud men även en akne hud då den jobbar antiinflammatorisk.

Gå på våra erbjudanden och läs mer om våra prova på priser i Januari månad!

 

3 måsten innan semester

Skrivet den 28 juni, 2017

Nu är semestern runt hörnet för dom flesta och jag tänkte bara påminna om en liten grej och ge tips om 3 behandlingar.
 
Första tipset är att se över ditt badrumsskåp!
Alla krämer har ett bäst före datum och på hudvård brukar det vara mellan 6 – 12 månader. Du ser det enkelt på sidan av burken. Är det mer än 12 månader sedan du öppnade krämen – köp en ny!
 

spf

 

spf2

 
I behandlingsväg tycker jag att fräscha fötter är ett måste! Nu är det perfekt tid att gå på pedikyr för att få släta fina somriga fötter. För er som vill ha färg på naglarna och vill att lacket ska sitta länge kör med gele lack. Det håller ca 4 veckor! 
 
Passa även på att göra en snygg spraytan dagen innan du åker så du slipper vara likblek de första dagarna på semestern.Tänk bara på att spraytan inte har ett SPF skydd så det är väldigt viktigt att du använder solskydd från första solexponeringen!
 
Boka på nedan eller ring 086112311 eller maila info@spabyus.se

Make-up konsultation Stockholm

Skrivet den 17 maj, 2017

Vill du bli lika sommarfin som Bono?! Kom på vår make-up kväll 24/5 kl 16.00-19.00 där du får en fri konsultation för att veta vilka färger som passar just dig & ett glas bubbel =)
För att boka din plats ring 08-611 23 11

Spa by us, bono, artdeco,make-up, make-up kväll, make-up konsultation, rådgivning
Våra super snygga sommar nyheter från Artdeco är den här blushern och bronzer, som ger dig en härlig gyllene färg.

artdeco blusher, make-up, spa by us, spa stockholmartedeco bronzer, spa by us, make-up stockholm, fri konsultation

Make-up med solskydd passar perfekt nu när solen äntligen tittat fram, Artdeco Sun protection powder foundation har SPF50.

 

Hoppas att vi ses på onsdagens make-up kväll 🙂

L.A Facelift

Skrivet den 27 mars, 2017

Efter vår Dermapen advance kurs i Malmö förra veckan, har vi lagt till L.A Facelift på vår behandlings meny. Jag lovade ju er en uppdatering på förra veckans utbildning och här kommer den!
 
Dermapen kommer från Australien och det finns otroligt många olika liknande apparater på marknaden men många märken har samma tanke bakom bara olika märken och patent. Samlingsnamnet är microneedling och just det märketvi jobbar med är ju Dermapen.
 
Med dermapen görs tusentals små kontrollerade nålstick i huden på ett kontrollerat djup för att huden själv ska reparera och regenerera sig. Denna behandling görs på olika djup beroende på vad man vill behandla.
 
tex akne behandlar man ytligt ca 0,25 – 0,5 (väldigt individuellt!)man kan behandla akne stadie 1-3 så både en akne med pustler/ papler samt cystisk akne för att få in syre som då dödar bakterierna som håller aknen vid liv. Dessa bakterier och tillstånd ligger i epidermis som är översta hudlagret vilket är anledningen till att vi bara behöva behandla ytligt, det är absolut inte desto djupare desto bättre! Efter första behandlingen på akne kan det uppleva bli lite värre för att allt kommer ut men sedan efter ca 3 dagar så blir huden lugnare och jämnare samt mindre finnar. Den behandlingen kan man med fördel kombinera med kemiska peels för att få snabbare och finare resultat på finnarna.
 
Eftersom akne är väldigt speciellt då det finns många olika orsaker så konsulterar vi självklart innan behandling, vid allvarlig akne konsulteras även läkare innan någon behandling utförs.
 
Pigmenteringar ligger också ytligt i huden i epidermis så man jobbar på ett djup på ca 0,25 – 0,5 och tillsammans med ett serum jobbar den på hudtons utjämnande denna behandling kan även med fördel kombineras var 3:e vecka med IPL för ytlig pigmentering eller Dermapen Cryo (mer info kommer)
 
Vid behandling av rynkor, linjer, uppstramning vill man gå djupare i huden och få en lätt blödning.  Man vill komma ner på ett exakt djup så man vet att man behandlar i retikulära dermis så att kollagen stimulansen är perfekt! Eftersom huden blöder när man kommer ner till dermis så ser man lätt att man kommit rätt, det ska inte bli ett blodbad då man har gått för djupt men små prickar av blod ska komma upp för bästa resultat på kollagenet.
 
På föreläsningen fick vi se många före & efterbilder på den behandlingen som var i fokus som kallas L.A Face lift Även kallad Freddy Felix Tekniken som är en speciell teknik som stimulerar kollagen och elastin för ett ansiktslyft. Man behandlar hela ansiktet, halsen, dekolletaget bakom öronen samt i skalpen för att kollagenet ska stimuleras och huden ska stramas upp. Det rekommenderas 6 – 8 behandlingar med 6 veckor mellanrum för bästa effekt. Dessa behandlingar kan man såklart kombinera med andra behandlingar som IPL (pigment och kärl) kemisk peeing (hudutjämnande, eller andra fukt behandlingar för en ökad hyaluronsyra produktion och upp plumpning av huden.
 
Freddy Felix är känd i L:A i USA för att han behandlar alla stjärnor i Hollywood och får dom att se fräscha ut i huden samt att han är känd för att hålla kändisarnas hud spänstig.
 
Behandlingsplanen är individuell och tillsammans med din terapeut lägger man upp en behandlingsplan som passar just dig. Här kommer några videos så att du kan se hur behandlingen går till!
 

 

 

 

dermapen efter

Dagen efter behandlingen


 
Priserna på dermapen är

Ansikte 2500:-

Ansikte inkl hals 2900:-

Ansikte hals & Dekolletage 3300:-

L.A Facelift – ansikte, hals, dekolletage, skalp samt en madelsyra 4100:-
 

Ring eller maila gärna när du bokar behandlingen så vi kan gå igenom ev kontraindiktationer innan din behandling.

086112311 eller info@spabyus.se

 

Advanced dermapen utövare

Skrivet den 15 mars, 2017

Yes, that’s me!

 

Jag och Annika har varit på kurs i Malmö och kan nu titulera oss advanced. Vi har haft det så roligt idag och vi är helt slut efter all information och kunskap.
 

 

Alltid när man går kurser går man tillbaka till grunderna om hur huden fungerar. När man studerar till hudterapeut är det väldigt mycket anatomi och funktion som står i fokus så det är bra med refresh kurser för att hålla sig alert!
 

Tex hur huden är uppbyggd, vad som produceras i vilka lager och hur man ska behandla huden för att få bästa resultat.
 
Jag ska skriva lite mer om behandlingarna vi kommer lägga till i behandlings menyn men bl.a. kommer vi ha en LA facelift för att strama upp huden hela vägen upp i skalpen, runt halsen och dubbelhaka!
 

Vi kommer också köra på bristningar på magen, rumpa och byst både med dermapen & Peels!
 
More to come men nu godnatt!
 

 
x

T & A

Elemis Biotech

Skrivet den 6 mars, 2017

Nya BIOTECH behandlingen är här från Elemis! Det är ett måste att prova för dig som älskar härligt avslappnande behandlingar med resultat.

Du väljer mellan 2 eller 3 olika funktioner på 60 eller 90 minuter. Vi skräddarsyr helt beroende på vad du vill ha för typ av effekt.
 
Biotech
 

Ultra Sonic :  

spateln använder piezoelektrisk ström som vilket ger 27,000 vibrationer per sekund genom ett kvarts/keramiskt huvud – löser upp orenheter, djuprengörande och exfolierar skonsamt hudytan för att eliminera orenheter och pigmenteringar. Stimulerar kollagenproduktionen för att minimera uppkomsten av fina linjer och påskynda blod- och lymfcirkulationen för att underlätta hudens läkningsprocess.
 

Microcurrent/ Muskel stimulering:

precis som det låter. Man går över huden med ett litet munstycke som kontraherar muskeln. De äldre apparaterna känner du hur muskeln drar ihop sig medan de lite nyare är lite mer som en vibration. Perfekt om du vill punkt behandla vissa områden som runt ögon och panna. Eftersom du specifikt jobbar med en muskel skickar kroppen dit extra blod och syre vilket gör att du får en direkt fräsch lyster på huden. Perfekt för dig som vill spänsta upp huden.
 

Galvanisk ström/ iontofores:

I över 50 år har man använt galvaniskt ström i ansiktsbehandlingar som gör att porerna blir mer mottagliga för kemiska substanser på huden som gör att cellenergin & cirkulationen ökar. Här används alltid ett serum i behandlingen som ökar fuktdepåer eller  jobbar antiage beroende på vad man vill ha som effekt. Skonsamt, skön, känns oftast bara lite pirrande på huden. Jättebra om du ha fuktfattig hy eller behöver en energi kick!
 

LED ljus:

Det röda ljuset stimulerar hudens celler och struktur. Ljuset stimulerar kollagen bildningen & ökar hudens förmåga att binda fukt. Den förbättrar även genomblödningen och näringsupptaget i blodkärlen. Passar perfekt för en trött hy som behöver en boost. En rökar hy eller för dig som varit sjuk och känner att du behöver komma tillbaka. Det blåa ljuset neutraliserar olika kemikalier som acne bakterien lämnar efter sig vilket gör att huden läks och acnen behandlas. Väldigt bra för en fet hy med finnar och plitor. Den lämnar även en väldigt fin matt hinna på huden!
 

Oxygen Infusion:

använder kraftfull tryckluft för att infusera huden med en kombination av 95% rent syre och utvalda högkoncentrerade aktivatorer för att synbart fylla ut fina linjer och öka hudens fasthet. Återställer hudens elasticitet, stimulera vävnadsreparation, återställa och återbalansera huden. Syreinfusionen levererar en fräsch, strålande och hälsosam hud.
 
På 90 minuters behandlingen kan du välja till att göra en portömning. Då blir behandlingen 2 timmar lång vilket är vår längsta härligaste ansiktsbehandling.
 
Ring 086112311 för att boka eller maila oss på info@spabyus.se
 
Den ligger även i online bokningen här.

Annika Björkå

Skrivet den 11 januari, 2017

God fortsättning alla fina kunder!

Jag hoppas ni alla haft en skön ledighet och att ni lyckats varva mer lite i jul och nyårs stressen 😉

Under 2017 kommer ni märka lite förändringar på spat då vi kommer att både öka utbudet samt att vi kommer att få lite ny personal styrka. Vi växer varje år och det är så otroligt roligt!

Redan förra veckan började Annika Björkå hos oss som spa chef.

annika

Annika och jag jobbade ihop för ca 8 år sedan när hon var assisterande spa chef på Selma City Spa på Clarion Sign. Sedan dess har hon gått management utbildning i London samt arbetat både i London, Paris & Dubai på lyxspa. Annika har alltid haft en hög service nivå och hon är otroligt noggrann och duktig terapeut.

Jag har under flera år försökt att värva henne tillbaka till Sverige och nu äntligen blev det bra tajming 😉

Varmt välkommen till oss!

 

 

 

Gravid!

Skrivet den 14 november, 2016

Överallt så är alla gravida, det känns som att hela min bekantskapskrets ska ha barn nu. Men vi är ju i den åldern antar jag. Mest överraskande var faktiskt att min kära kusin broke the news! Margaux har alltid varit så mycket yngre än mig men nu helt plötsligt är hon redan 26 år, det är konstigt hur åldern står still på mig men alla andra blir äldre 😉
 
maggan
 
När hon berättade detta så är ju lite av mitt ansvar att se till att hon tar hand om huden ordentligt. Jag är ju faktiskt hudterapeut med ett ansvar som kusin. Så jag gjorde i ordning en liten gravid present som jag tänkte att jag tipsar er alla om. Ni som har följt med ett tag vet ju redan detta men ändå.
 
Eftersom huden kommer expandera är det bra att hjälpa till i förberedelserna. Skrubba huden ca 2ggr/ veka för att ta bort döda hudceller så att huden producerar nya. Det här är viktigt att göra från början så att huden bibehåller sin naturliga cellförnyelse process och att huden växer sakta men säkert. Då minskar det riskerna att att få bristningar. Devils Mint Body Scub är säker att använda under graviditeten!
 
devils-mint
 
Smörj smörj smörj! Redan från när du får nyheten. Det är viktigt att börja tidigt att smörja och verkligen fortsätta hela vägen fram till slutet eftersom barnet åker ner och många upplever att mycket händer just då med huden. Alla människor är olika, vissa växer och går upp i vikt snabbare än andra så därför är det bra att börja tidigt. Smörj in både morgon och kväll och applicera oljan över byst, mage, höfter & rumpa eftersom du kommer att växa överallt. Elemis Japanese Camelia Olja har varit bla. Victoria Beckham & Isabella Löwengrip (blondinbella) favorit olja under graviditeten.
 
Japanese Camelia Oil 00763
 
Det som är speciellt med Japanese Camelia oljan är att den är otroligt närande för huden. Kamelia är en växt kollagen som hjälper att förebygga både keloida ärr och stärker upp huden. Denna olja innehåller inte heller några parabener, inga natriumlaurylsulfater – SLS eller SLES, inga dietanolaminer (DEA), inga mineraloljor, inga artificiella färger och inte heller några silikoner. Det betyder att du kan vara säker på att inget skräp absorberas i huden!   
 
För er som är gravida – GRATTIS! Vilken underbar tid ni har framför er nu. Om ni vill vara med i en liten community så har Margaux startat en Preggo grupp på facebook som ni kan gå med i.
 
x

T

Wow 

Skrivet den 3 oktober, 2016

Vilket kalas!

Tack så mycket alla ni som var med och firade med oss! Tack igen alla fantastiska sponsorer som gjorde att vi kunde ge ut priser vid utlottning till alla som var där. Och tack för alla vackra blommor och presenter!


Och som vanligt (bortskämda som vi har blivit) hade vi otroliga goodiebags fullproppade med fantastiska produkter.

Ni fick bl.a. En full storlek av Yonkas  Vital defense kräm som är perfekt dagkräm för alla som jobbar framför datorerna. Ni fick även ett ansiktsvatten från Yonka, ett collagen serum från Mesoestetics, ett serum från iSClinical och en body wash från LCC, en fluid från Babor… som sagt helt fantastisk goodiebag! Tack ❤️

Jag testade även en ny funktion i appen. Ni som använder den flitigt har säkert sett att det finns ett scratch card. Det fungerar som en triss lott och det var väldigt roligt att få prova den ”live” på er alla!

Jag hoppas att ni hade lika roligt som vi hade, tack igen utan er är vi ingenting!


Många kramar Therese, Olivia, Stina & Melodie